MSI

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:58) Magyar sikerek a Roland Garros-on
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:56) A magyar motorsport és a halál

Címkék

antonio (1) arn (1) asbóth (1) babos (1) czink (2) darts (2) draft (1) garros (2) grand (1) hanga (1) hansolo (1) ihász (1) interjú (1) kajak (1) kawhi (1) keothavong (1) körmöczy (1) kosárlabda (1) leonard (1) manresa (1) nba (1) penge (1) prins (1) roland (2) rucska (1) san (1) slam (1) spurs (1) szávay (1) székely (2) tenisz (2) végvári (1) Címkefelhő

Magyar -holland és szerb-angol döntők a XIV. Hungarian Darts Openen

2012.05.20. 17:37 | MSIB | Szólj hozzá!

Címkék: darts székely ihász rucska prins hansolo

A sportághoz méltó remek hangulat jellemezte a XIV. Hungarian Darts Open tegnapi versenyiet. A helyszín a Budai Park Hotel volt, melynek kertjében reggel húsz ország versenyzői kezdték a napot egy rögtönzött piknikkel. A kírás szerint pontosan 10 órakor aztán a közel 250 induló a táblákhoz állt és elkezdődtek a 4 nyert leg-ig tartó selejzetők. Egyenes kieséses rendszerben haladtak az elődöntőig, amelyet már a szípadon kamerák és hangosan szurkoló közönség előtt vívtak a legjobbak.
Az első férfi elődöntőt a címvédő David Prins és a jelenleg a WDF ranglistán legmagasabb magyarként 122. helyén álló Rucska József vívták. Az angol simán jutott a legjobb négy közé és a színpadon is szórta a 100 pont fölötti dobásokat. Hamar elhúzott 3-0-ra, de a magyar aztán 4-3-ra feljött, sőt nyila volt az egyenlítéshez is. Ezt sajnos azomban elhibázta, a világranglistán 18. helyén álló angol pedig kegyetlenül kihasználta a lehetőséget és ezzel a papírforma szerint döntőbe jutott.
Az második elődöntőt a magyar származású szerb Oliver Ferenc és a selejtezőkön remeklő Székely „Penge” Pál vívták. Székely a selejtező 3 körében egy norvég játékos ellen 0-3-ról fordítva – a hetedik, döntő játékban utolsó nyillal bull-on kiszálva - jutott a legjobb 16 közé ahol az egyik favoritot, angol Jimmy Summers búcsúztatta. A döntőbe jutásért zajló mérkőzés aztán a jobban koncentráló szerb nyerte, így végül nem jutott magyar a döntőbe.
A finálé a szerb és angol szurkolók rájuk jellemző szurkolói teljesítménye közepette zajlott és végül Prins ünnepelhette címvédését és az 1300 eurós fődíj átvételét.
A nőknél szintén két magyar kerülhetett a döntőbe és a férfiakkal ellentétben itt volt is magyar érdekeltség. Az első elődöntőben Ihász Veronika nem hagyott esélyt a szlovák Nagyova Katarinának, a második meccsen viszont a későbbi győztes holland Anca Zilistra sima 5-0-val verte ki a hangulattól kissé megszeppent Kovács Csillát. A döntőben hiába a hazai pálya, Ihász nem tudta megverni holland ellenfelét, így magyar győztese csak ifi kategóriában volt a versenynek.
A fiúknál a magyar bajnokságban felnőttek között is remeklő szupertehetség, a 16 éves Kovács „Hansolo” Patrik nyert, míg a lányoknál a mindössze 13 éves Réti Ramóna vehette át a nyertesnek járó díjat.
A Hungarian Darts Open sorozat mára Kelet-Európa egyik legrangosabb darts versenye. A magyar szervezők fantasztikus munkát végeztek idén is. A Londoni Olimpiai Játékokon a darts bemutató sportág lesz, amely egy esteleges olimpiai beválogatás előszobája. Ehhez mérten a World Darts Federation nagyon szigorú szabályokat vezetett be például az alkoholfogyasztás tekintetében, amelynek betartatása ugye egy „kocsmasport” esetében nem egyszerű feledat. És bár a tegnapi verseny tekintetében ez nem lett volna kötelező- nem major kategóriás esemény révén- , a magyar szervezők mégis kényesen ügyeltek az új szabályok érvényesítésére, de az a fantasztikus hangulaton szemernyit sem rontott.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsportinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr64527771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása