MSI

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:58) Magyar sikerek a Roland Garros-on
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:56) A magyar motorsport és a halál

Címkék

antonio (1) arn (1) asbóth (1) babos (1) czink (2) darts (2) draft (1) garros (2) grand (1) hanga (1) hansolo (1) ihász (1) interjú (1) kajak (1) kawhi (1) keothavong (1) körmöczy (1) kosárlabda (1) leonard (1) manresa (1) nba (1) penge (1) prins (1) roland (2) rucska (1) san (1) slam (1) spurs (1) szávay (1) székely (2) tenisz (2) végvári (1) Címkefelhő

Nagy csatában búcsúzott Czink Melinda a Roland Garroson

2012.05.31. 13:40 | MSIB | Szólj hozzá!

   A francia nyílt teniszbajnokság negyedik napjának magyar szurkolókat érintő fő kérdése az volt, hogy az első körben remeklő Czink Melinda tovább menetel-e a haramdik fordulóba. A női egyesek második körében a 22. kiemelt Anastasia Pavlyuchenkova volt az ellenfél, aki korábban Arn Grétát búcsúztatta két szoros szettben.

   Pályafutásuk során eddig egyszer találkoztak 2009-ben Marokkóban, ahol nagyon küzdelmes három szettben végül a magyar lány jutott tovább. Ez persze nem sokat jelentett a mai mérközés szempontjából, hiszen az orosz, Melindához képest azóta 91 hellyel előrébb került a WTA ranglistán, és esélyesként lépett pályára.

 

   A meccs elején mindketten simán hozták szerváikat, az első szorosabb játék a 6. game-ben jött össze, amikor Melinda break labdához jutott és harmadik nekifutásra el is vette Pavlyuchenkova adogatását. Sajnos az orosz a következő játékban visszavette a break előnyt, majd hozta adogatását, így az állás 4-4-re módosult. A 9. game-ben Pavlyuchenkova többszöri nekifutásra sem tudta elvenni Melinda adogatását, és 5-4-nél a magyar lány szettlabdához jutott. A lehetőséget kihasználva Czink Melinda 6-4 arányban nyerte az első szettet. 

   A második szett elején Pavlyuchenkova azonnal elvette Melinda adogatását és bár a magyar mindent megtett, hogy visszavegye a break előnyt, az első két game-et elveszette. Sajnos az előny a szett végéig kitartott, így 6-3 arányban az orosz könyvelhette el magának a második játékot.

   A harmadik, döntő szettet Pavlyuchenkova kezdte adogatással, melyet Melinda azonnal elvett, így break előnnyel kezdhette az utolsó felvonást. Sőt, 2-0-nál újabb break labdához jutott, de sajnos ellenfele fordított és hozta adogatását. A 6. játéktól Melinda játéka szétesett, egyre többet hibázott. Elveszett a break előny, sőt mivel Pavlyuchenkova hozta adogatását. Már 4-3-ra vezetett, majd ismét elvette a magyar szerváját és 5-3-nál már a meccsért adogathatott. Az utolsó game-ben már játékot sem engedett Pavlyuchenkova, így a szoros, mérközés vége az utolsó még versenyben maradt teniszezőnő kiesésével zárult. Czink Melinda így nem tudta beállítani 2009-ben, a Roland Garros-on elért rekordját és nem jutott a harmadik fordulóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsportinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr14557118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása