MSI

Friss topikok

  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:58) Magyar sikerek a Roland Garros-on
  • tanarbazis: Sziasztok! A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu Keress tanárt vagy jelentkezz T... (2015.10.09. 15:56) A magyar motorsport és a halál

Címkék

antonio (1) arn (1) asbóth (1) babos (1) czink (2) darts (2) draft (1) garros (2) grand (1) hanga (1) hansolo (1) ihász (1) interjú (1) kajak (1) kawhi (1) keothavong (1) körmöczy (1) kosárlabda (1) leonard (1) manresa (1) nba (1) penge (1) prins (1) roland (2) rucska (1) san (1) slam (1) spurs (1) szávay (1) székely (2) tenisz (2) végvári (1) Címkefelhő

A magyar motorsport és a halál

2012.06.06. 10:24 | MSIB | 1 komment

Május 21-én a Totalbike.hu oldalon megjelent Zirig Árpád egy írása „A magyar motorsport halott” címmel, amely számomra fontos kérdéseket vetett fel. Gondolataimat olvassátok alant.

Az eredeti cikk Zirig Árpádtól:
http://totalbike.hu/magazin/kozelet/olvaso/2012/05/21/a_magyar_motorsport_halott/

Azzal kezdeném, hogy a motorozás nem egyenlő a motorsporttal. Mint ahogyan az Activity sem a Nemzeti Színházzal. A Totalbike egy hobbioldal, olyanok olvassák, akiknek van, vagy szeretnék ha lenne motorjuk.- Én is közéjük tartozom. :) És hogy e mellé befér-e egy rövid hír arról, hogy vannak akik ezt pénzért, színes ruhákban, szanaszét tuningolt gépeken, körbe-körbe, időre és egymás ellen teszik az a szerkesztő elhivatottságán, érdeklődési körén múlik. Elfogadom Árpád álláspontját, és hülye az, aki megsértődik.
De a mondat, miszerint a magyar motorsport halott, szerintem erős. Több szempontból is az. Ha abból indulnánk ki, hogy melyek azok a sportágak, amelyeket drága űzni, amelyek kevesebb támogatást kapnak, mint 5-10 évvel ezelőtt, amelyeket alig látogatnak szurkolók tulajdonképpen minden nap születhetne egy-egy cikk az éppen kihalt magyar sportágakról.
A motorsport, vagy a jégkorong, vagy kézilabda, vagy sárkányrepülőzés addig fog élni, amíg az utolsó ember űzi az adott sportot, feláldozza a szabadidejét, hogy versenyt szervezzen, megpróbál másokat is bevonni és információt szolgáltat róla az újságíróknak.
Rengeteg ilyen ember él az országban, ki-ki az általa szeretett sportágba fekteti akármennyi pénzét, tölti el vele szabadidejének zömét, próbálja átadni a tudást a fiatalabb generációnak. Gondolhatunk bármit ezekről a megszállottakról. Hívhatjuk őket őrültek, naívnak, sőt teszem azt még tiszteletet is kiválthat törekvésük, de egyetlen dolgot biztosan nem állíthatunk, hogy halottak.

A pénz beszél kijelentés pedig egy újságíró szájából hangzik a legrosszabbul. Ha valakinek az a hivatása, hogy másokkal információt osszon meg- legyen az bármilyen téma- az ne publikáljon olyat, hogy valamiről azért nem ír, mert nincs benne pénz. Nem vagyok naiv és igazából egyáltalán nem bánt, ha valamiről azért olvashatok, mert az a számomra fontos információ mellett kisebb csoportok érdekeit, a szponzori érdekeket is szolgálja - főként ha mindezek mögött emberi teljesítmények húzódnak meg, mint a például sport, - de ennek ellentéte, amikor valami azért nem juthat el hozzám, mert „nem fogy belőle elég”, az kurvára tud bosszantani.

Lehet, hogy a világ menthetetlen, hogy az értékek már elférnek egy farzsebben, mint az iPhone de én ezt nem Jézus szájából akarom hallani. Ha majd ezer év múlva, amikor az atomháború után az első expedíció érkezik vissza a földre, feltárni Óbudán a Flórián tér környékét, egy közeli irodaházban találjanak emberi csontokat, körös-körül számítógépeket, monitorokat és minden különösebb fejtörés nélkül mondhassák azt. - Áh, ezek biztosan újságírók voltak, akik még az utolsó utáni pillanatban is híreket szolgáltattak az emberiség számára.

Most hétvégén Oldalkocsis Motor VB futam lesz a Hungaroringen. Betétfutamként pedig Gyorsaságimotoros bajnoki futam és K2- Road and Ride kupa. A belépés ingyenes. Aki ma ebben a sportban él és mozog, ott lesz. Mint érdeklődő kimegyek és megkérdezem az illetékeseket, hogy mit gondolnak a mai magyar motorsportról...

Sántha Gábor

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarsportinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr414568478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: explicación 2018.01.10. 23:35:22

Dal Mao Ce Tungról - Félrefordítások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.10.09. 15:56:39

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis
süti beállítások módosítása